De samenwerking tussen U-Boat Worx en ABID resulteerde in een Best of the Best RedDot award concept 2020

U-Boat Worx (website U-boat)

Voor het prachtige Bredase bedrijf U-Boat worx mag ABID al enkele jaren meewerken aan de designtaal en vormgeving van de onderzeeërs.

Met Nemo wonnen U-boat Worx en ABID een RedDot best of the best concept award in de categorie “Mobility and Transportation”

Bij ABID werken we heel graag aan producten die in beweging zijn (Ons mobility portfolio).  En om mee te mogen werken aan een bijzonder voertuig als een onderzeeër en dan ook een prestigieuze design prijs met dat ontwerp binnen halen levert bij ons voldoening en een trots gevoel op.

Voor Nemo hebben we inspiratie gehaald uit de lijnen die gebruikt worden in supercars. Denk daarbij aan de scherpe vlakken van lamborghini en de wulpse lijnen en vlakbenadering van een Ferrari. Dit type auto’s spreken tot de verbeelding van velen, en past goed bij het type product dat Nemo is en vooral de cliënten die Nemo gaat trekken. Veelal mensen die meerdere supercars in de garage hebben staan en nu dan ook de coolste onderzeeër die bestaat!

Nemo zal een betrekkelijk kleine onderzeeër zijn, met plaats voor twee personen

U-Boat Worx Nemo

Interactief 3D model, beweeg het model met de muis of uw vingers, dubbelklik voor full screen view

U-boat Worx Nemo

Met slechts 2.500 kg is de NEMO de lichtste bemande onderzeeër ooit bedacht. Met zijn lage lijnen staat de onderzeeër slechts 1,55 meter (5 voet) boven het dek. Door deze twee hoofdkenmerken is de NEMO geschikt voor een veel breder scala aan toepassingen en past hij op een grotere verscheidenheid aan schepen. En door het lage gewicht kan de NEMO zelfs achter een auto worden gesleept.

De NEMO is de enige in serie geproduceerde onderzeeër ter wereld. Terwijl custom onderzeeërs op bestelling worden gebouwd. De NEMO moet direct beschikbaar zijn nadat aan de eerste vraag naar productie is voldaan. Door deze seriebenadering kunt u al eigenaar worden van NEMO vanaf € 975.000 (Excl. BTW).

Nemo kan straks duiken tot een diepte van 100 meter.

Erkenning

U-Boat Worx en ABID winnen de prestigieuze Best of the Best RedDot concept design award 2020

Specificatie:

Jaar: 2019-2020
Client: U-Boatworx
Status: Leverbaar