In onze filosofie is design “de” manier om een bekend merk te worden.

Elk bedrijf kan ‘goede’ producten maken! Dus de manier om jezelf als merk te onderscheiden, is door het slimmer of mooier te doen dan anderen.

Bij ABID geloven we dat een goed ontwerp altijd ‘maakbaar’ is en draait om uw klanten en / of markten.
We hebben de neiging om een andere benadering of standpunt te vinden en daar een concept omheen te creëren. Als u een eigen ontwerpconcept heeft dat u graag zou willen bedenken, helpen wij u bij het realiseren ervan!

we balanceren lijnen en vlakken zo, dat het ontwerp tijdloos en logisch is.
We gebruiken de modernste technologie en software om onze ontwerpen te maken, met behulp van Wacom-tekendisplay en 3D-printers van klein tot zeer groot.

ABID probeert altijd een evenwichtige symfonie in vorm te componeren.

Een symfonie die een adembenemend verhaal vertelt aan uw klanten.

ABID’s filosofie design | create | inspire

Als designbedrijf met een trackrecord van meer dan 21 jaar weten we hoe we producten, voertuigen en 3D-geprinte ideeën moeten ‘creëren’.

Onze eerste opdracht in 2003 was het implementeren van Rapid prototyping bij de R & D-afdeling van een klant.

Sinds 2012 gebruikt ABID in-huis 3D-printers. We gebruiken ze om een product op schaal 1: 1 of een mockup op schaal te maken (bijvoorbeeld onze voertuig ontwerpen)
Met deze technologie aan boord kunnen we u sneller en nauwkeuriger helpen met ontwerpen die niet alleen balans ademen, maar ook in balans voelen!

Door een product in het “echt” te zien, kun je veel nauwkeurigere feedback geven, waardoor ons proces en onze kwaliteit nog hoger worden.

ABID kan u ook voorzien van prototypetechnieken zoals SLS, SLA, FDM en nog veel meer. Neem gerust contact met ons op als u technisch advies of hoogwaardige 3D-gemaakte producten nodig heeft.

Op onze in huis ontworpen 5 assige 3D printer kunnen we u helpen met nog lichtere dunnere sterke kunststofproducten. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over deze bijzonder machine.

ABID’s filosofie design | create | inspire

“We weten wat we zijn, maar weten niet wat we kunnen zijn.” (citaat door William Shakespeare)

ABID inspireert al meer dan 10 jaar graag mensen. ABID is als bedrijf betrokken bij verschillende projecten die kennis over design en engineering delen. Zoals de Techno Challenge van Tata Steel en 3D printing & car design projecten op verschillende universiteiten en hogescholen.

Als gastdocent gaf Alexander colleges aan de Kunstacademie Maastricht (Academie Beeldende Kunsten Maastricht), Universiteit van Heerlen – afdeling Engineering en de Haagse Hogeschool, IPO – industrieel product ontwerpen.

Zijn onderwerpen gaan over creativiteit, het ontwerpproces, het proces van 3D-printen en automotive design.

ABID is hands-on, door te helpen bij verschillende auto-builds op de Heerlen University.

Naast het inspireren van studenten, inspireren de productontwerpen van ABID jury’s en curatoren over de hele wereld.
Het winnen van een Best of the Best RedDot-award en het laten zien van producten van zijn klanten op de Biënnale van Venetië en in het Cube Design Museum Kerkrade.

Wil je dat Alexander een inspiratiesessie geeft, neem dan contact op met ABID (info@alexanderbannink.com / +31 6 17544428)

ABID’s filosofie design | create | inspire