Truck design is onze passie, we denken graag na over de toekomst van transport

Truck design

1986-1987, Als kind van 9 zag ik voor het eerst van mijn leven een vrachtwagen racen door de woestijn… Het mooiste wat ik ooit zag. Deze truck haalde een rally wagen in en reed harder dan 200 km/u genaamd de DAF Turbotwin 2 en met een geheel eigen truck design was dit een indrukwekkend voertuig. Het was de Parijs-Dakar truck van Jan de Rooij en een Nederlands merk, een DAF vertelde mijn vader.

Niet lang daarna werd ik door mijn vader uit bed gehaald, de designer van DAF was op tv aan het vertellen over de dakar designs en truck designs van DAF… ik was verkocht, vanaf toen wilde ik vrachtwagen ontwerper worden, bij DAF.

Als kind ging ik heel veel tekenen, en leren hoe je ontwerper moest worden, gecoacht door mijn lieve vader Bob, met hem ging ik alle beurzen af, waar ontwerpers te vinden waren in Nederland. De Autorai en Vrachtwagenrai. In 1988 werden we als gezin uitgenodigd bij DAF in Eindhoven, waar ik de engineering afdeling mocht zien en waar ik voor het eerst een CAD station zag… WOW! In 2001-2002 mocht ik op het DAF Design Centre afstuderen voor mijn opleiding IPO. De cirkel was rond.

Als ik tegenwoordig lesgeef gun ik mijn studenten aan het einde van de dag altijd een “coach voor het leven”, zoals ik had gehad in mijn vader Bob. Dat is waardevoller dan alle materiële wensen die ze kunnen hebben

Alexander Bannink

Interactief 3D model, beweeg het model met de muis of uw vingers, dubbelklik voor full screen view

Concept long haul truck, truck design by ABID

Bij ABID vinden we alternatieve aandrijvingen interessant, en wel omdat daarmee een kans ontstaat om een voertuig een geheel nieuwe configuratie te geven, met een geheel nieuw voorkomen en styling.Veel automotive designers laten de meest wilde sportcars en automotive designs zien, maar eigenlijk is dat niet zo heel interessant, dat is vaak styling tot een goed samenhangend geheel ordenen en wat agressie en wulpsheid erin en klaar. Zo’n concept doet niets, veranderd de wereld niet en is vaak niet verder doordacht dan een leuk beeld. Uitzonderingen natuurlijk daar gelaten.

Dat is waarom we bij ABID truck design zo interessant vinden!

Voor ons long haul concept zijn we een truck gaan ontwerpen dat met 6 elektromotoren in de wielen, een accupakket geplaatst in de cabine-wanden en dubbele vloeren en een range extender werkt. De extender draait op biofuels.

De range wordt daarmee enorm en belangrijker we hebben geen grote dieselmotor meer onder de cabine van de chauffeur.

We zijn in staat om een zeer luxe interieur aan de chauffeur te geven, met douche zitbank, hifi installatie van het hoogste niveau  tv en full comfort bed. Zelfs een toilet kan aan boord zijn en een keuken. Noem het een geïntegreerde camper met een heavy transport saus.

De hoge positie van de chauffeur zorgt voor een goed overzicht en de nieuwste technieken voor autonoom rijden kunnen hier in toegevoegd worden.

Het resulteert in een bijzondere truck die we in 2009 in het zilver konden tonen en die in 2014 in een re-design opnieuw getoond kon worden. Nu compleet met interieur schetsen.

Onder de noemers transportation design en mobility design mochten we als ABID de afgelopen 20 jaar werken aan veel prachtige voertuigen, van duikboten, trams, raceauto’s tot mobiele showrooms, voor ons is dit niet werken, dit is onze passie!

Truck afbeeldingen in Gallery hieronder

Daf turbotwin 2

Alexander’s ontwerp voor nieuwe truck 1987

Onze concept designs:

Hydrogen version 1: 2003

Mercedes Concept: 2008

Long haul truck design: 2009-2015

Ligthart trailer design: 2008-2017