Wie we zijn?

Alexander Bannink Industrial Design is gestart in 2003 en heeft sindsdien zijn creativiteit losgelaten op verschillende vakgebieden: productontwerp, industrieel productontwerp, automotive & transport, ontwerpadvies, visualisatie, animatie en rapid prototype modellen.

Van treinen en auto’s, tot melkopschuimers en machine behuizingen, ABID heeft er de afgelopen 20 jaar aan mogen werken.
Ons productontwikkeling proces en methodieken verfijnen we dagelijks om zo voor onze cliënten de best mogelijke ontwerpen te kunnen maken. Van handschets tot uiteindelijk 1:1 prototype. Wij gaan gepassioneerd voor u aan de slag.

Voor voorbeelden wijzen we u graag op onze portfoliopagina, daar vindt u de producten die we voor onze opdrachtgevers hebben mogen realiseren. We hopen uw product aan ons portfolio te mogen toevoegen.

We mochten werken voor bedrijven als Tata Steel (Corus), Mercedes Benz, Mars, Imbema, Infiniti, Veronica Televisie en vele anderen.

Heeft u een goed idee of wilt u product vernieuwing, en u weet niet waar te beginnen?

Wij helpen u graag verder! Bel ons voor een goed gesprek of mail ons voor meer informatie! dan kunt u met eigen ogen zien wie we zijn 🙂

Uboat3dmodel

Alexander Bannink

Alexander (1977) is geboren in Haarlem, zoon van Bob en Els Bannink. Samen met zusje Esther is hij opgegroeid in Heemstede.
Een fantastische jeugd heb ik met mijn familie in Heemstede gehad aldus Alexander.

In 1997 starte Alexander met de opleiding Industrieel Product Ontwerpen (IPO) te Den Haag aan de Haagse Hogeschool.
Een geweldige opleiding en school! Daar ontstond eigenlijk ABID | alexander bannink industrial design.

Met de hulp van moeder Els en vriendin Linda, starte Alexander in 2003 een klein ontwerpbureau. Vanuit huis werkend kwam er in 2005 een eerste grote kans, De Grote Beurt kondigde zich aan.

5 jaar lang, vol plezier en passie, heeft Alexander mogen werken aan dit fantastische tv programma voor Veronica. De krediet crisis in 2009 zorgde er voor dat het uiteindelijk stopte.

Maar ABID stopte natuurlijk niet, we mochten sindsdien werken voor veel verschillende opdrachtgevers aan veelal product en mobiliteit ontwerp.
In 2012 kochten we onze eerste 3D printer en sindsdien is het maken van rapid prototype 3D geprinte modellen een vast onderdeel van ons ontwerpproces. Met de komst van een lasergestuurde machine kunnen we zeer hoogwaardige miniaturen maken. Tevens zijn we specialisten in grootformaat 3D printen en in het modelleren in 3D. We gebruiken daarvoor diverse programma’s onder andere Fusion 360, Rhino en Keyshot.

In 2015 vestigde ABID zich op het Maak Haarlem terrein. Kwamen er stagiaires en afstudeerders werken en bleef afstudeerder Jim bij ABID werken. Jim is bewegingstechnoloog en specialist in het menselijk lichaam. Samen met Jim werken we aan een unieke 3D printer voor het maken van Spalken, Ortheses en Protheses evenals Wearables voor vrijetijdsporten zoals motorrijden en wintersport. Perfect passende lichaam ondersteunende hulpmiddelen. Het doel is om deze activiteiten in een apart bedrijf uit te rollen. Een bedrijf gespecialiseerd in mensmaat wearable maatproducten.

Samen met Jim maken we nu ook nog steeds productontwerpen, 3D prototypes, VR animaties en presentaties en machines met nieuwe 3D print technieken. in de gebieden Product design, Mobility design en Medical design.
Zus Esther helpt nu met de administratie en zo zijn we een heel klein beetje een familiebedrijf.

Een familiebedrijf dat groeit
Op eerste kerstdag 2016 wordt Vayen Bannink geboren en op 27 maart 2020 Philou Bannink.
Linda en Alexander hun dochters zijn de beste ontwerpen ooit gemaakt natuurlijk 🙂
De familie Bannink/Schippers woont sinds maart 2020 heel gelukkig in Heemstede.

Zakelijk en persoonlijk, dit is wie we zijn 🙂

We zijn bereikbaar op: +31 (6)17544428 of mail ons op info@alexanderbannink.com

Volg Alexander op Linkedin